Rad s progeCAD prozorom i njegovim elementima je moguć na različite načine. Na primjer, mogu se prikazivati i premještati alatne trake, prikazati ili sakriti komandnu traku, te omogućiti statusnu traku. Alatne i komandna traka mogu se smjestiti na proizvoljnom mjesto na ekranu ili "uhvatiti" na rubove glavnog progeCAD prozora.
progeCAD korisničko sučelje
progeCAD sučelje
A. Traku izbornika na vrhu prozora je moguće prilagoditi.
B. Moguće je prilagoditi i alatne trake, mijenjajući njihov izgled, smještaj u prozoru, te dodavajući vlastite alate i naredbe.
C. Vaši se crteži prikazuju u prozoru za crtanje.
D. Korisnički koordinatni sustav (UCS - engl. User Coordinate System) ikona prikazuje orijentaciju crteža u trodimenzionalnom prostoru.
E. Klikom na oznaku mjenjate između pogleda na model i na prijelom ispisa.
F. Možete utipkati komande u komandnu traku, ili cijelu komandnu traku premjestiti na drugu poziciju na ekranu.
G. Statusna traka prikazuje informacije poput imena i svrhe nekog alata, trenutnu koordinatu pokazivača, ime sloja te postavke modusa.

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

  Unesi svoju e-mail adresu:

  Delivered by FeedBurner

  Picture
  progeCAD upute
  Ovdje se nalaze online upute na hrvatskom jeziku za CAD aplikaciju ProgeCAD. Kako je ProgeCAD baziran na IntelliCAD-u veći dio ovih uputa je primjenjiv i na druge IntelliCAD bazirane aplikacije. S vremenom će se ove upute proširivati (ipak je to velik posao sastaviti priručnik za ovako opširnu aplikaciju) i dopunjavati video uputama. Ukoliko imate problema s funkcijama koje ovdje još nisu objavljene možete mi poslati e-mail s opisom Vašeg problema. Rado ću pomoći!

  Categories

  All
  Početak Rada
  Početak Rada
  Uvod

  Picture
  RITEH d.o.o.
  Program za projektiranje progeCAD omogućuje AutoCAD izgled i osjećaj po 15 puta nižoj cijeni. Najbolji je izbor za inženjere, arhitekte, dizajnere i sve koji trebaju kvalitetan CAD program po pristupačnoj cijeni. Osim progeCAD-a za Windowse, za korisnike Mac računala tu je iCADMac.

  ----------
  ©2009 CAD support center
  impressum
  uvjeti korištenja