progeCAD je napravljen za svakoga tko želi brz i efikasan CAD program sa snagom i svestranošću standardnih programa poput AutoCAD-a tvrtke Autodesk, ili MicroStation od Bentley Systems, a za pristupačnu cijenu. Koristeći današnju naprednu tehnologiju, progeCAD objedinjuje Microsoft Windows korisničko sučelje sa snažnim CAD pogonom.

progeCAD pruža neviđenu kompatibilnost sa AutoCAD-om, koristeći većinom iste datotečne formate uključujući i one za crteže (.dwg datoteke), komande, tipove linija, šrafure i stilove teksta. Također je moguće korištenje AutoCAD-ove datoteke izbornika te pokretati AutoLISP programa. Ukoliko ste razvili vlastiti ADS (razvojni sustav Autodeska) program, jednostavno ga je doraditi za spajanje s progeCAD knjižnicama (libraries) koji su isporučene s programom. Mnogi neovisni ADS programi već podupiru progeCAD. Ukoliko imate program koji još nije kompatibilan s progeCAD-om upitajte proizvođača da Vam dostavi verziju kompatibilnu s progeCAD-om.

progeCAD je kompatibilniji s AutoCAD-om od bilo kojeg drugog CAD programa, sa značajkama i mogućnostima koje ne pružaju drugi programi. Sučelje višestrukih dokumenata (MDI) dozvoljava otvaranje i rad u više crteža istovremeno. Lako je kopiranje i prebacivanje dijelova crteža u druge dokumente. Dodatno Vam snažan progeCAD Explorer dozvoljava jednostavno upravljanje informacijama i podešenjima te brzo kopiranje slojeva, tipova linija i drugih informacija između crteža.

Korištenje izvornih AutoCAD crteža

progeCAD u potpunosti podržava izvorne AutoCAD crteže. progeCAD čita i zapisuje DWG datotečni format bez gubitaka informacija, i to od AutoCAD 11 pa do poslijednje verzije AutoCAD-a, uključujući AutoCAD LT. progeCAD koristi izvorni DWG datotečni format, te zbog toga nije potrebno prevođenje.

progeCAD Vam nudi odgovarajuće alate prema stupnju Vašeg iskustva - bez obzira jeste li početnik, napredni korisnik ili CAD specijalist. Ukoliko tek počinjete raditi s CAD-om htjet ćete koristiti početnički razinu, koja prikazuje alatne trake s osnovnim alatima kao što su linije, lukovi i krugovi. Kako postajete iskusniji možete preći na naprednu razinu koja Vam daje pristup preko 300 komandama putem alatnih traka, izbornika i kraticama na tipkovnici. Kod instalacije programa zadana je napredna razina, koju po želji možete promjeniti u "Options" dijaloškom okviru i izborniku "Tools".

progeCAD podržava trodimenzionalne oblike sa površinama i punim tijelima. Trodimenzionalne crteže se mogu prikazati kao žičani model, skrivenih linija, te sjenčanjem površina i renderirano. Puna verzija progeCAD-a podržava kreiranje i uređivanje 3D ACIS tijela; sve verzije prikazuju 3D tijela, uz ograničene mogućnosti uređivanja.


Puna verzija progeCAD-a podržava prikazivanje i rad sa raster slikama u crtežu. Ipak, progeCAD ne prikazuje raster slike smještene unutar blokova i iz vanjskih referentnih crteža (xref).


Kada otvorite crtež koji sadrži posredne entitete pokazat će se dijaloški okvir s porukom upozorenja.
K tomu Vam se pruža izbor:
 • prikazivanje posrednih entiteta bez uređivanja
 • njihovo pretvaranje u blokove
 • pretvaranje samo tekstova posrednih entiteta
Picture
progeCAD je moguće jednostavno prilagoditi. Moguće je prilagoditi izbornike i alatne trake, izraditi vlastite izbornike, dijaloške okvire, kratice komandi i skripte, te dodati vlastite programe pisane u jednom od slijedećih programskih jezika, uključujući LISP (kopatibilan Autodesk-ovom AutoLISP-u), SDS™ (Solutions Development Systems™, Autodesk ADS kompatibilan jezik), i Microsoft Visual Basic za aplikacije (VBA).


Možete pokretati postojeće AtoLISP aplikacije u progeCAD-u sa malim ili bez modifikacija. progeCAD koristi upload komandu za jednostavno pokretanje LISP programa. progeCAD čita datoteke koje sadržavaju naredbe dijaloškog kontrolnog jezika (DCL), što čini progeCAD kompatibilnim za dijaloške okvire kreirane za AutoCAD.

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

  Unesi svoju e-mail adresu:

  Delivered by FeedBurner

  Picture
  progeCAD upute
  Ovdje se nalaze online upute na hrvatskom jeziku za CAD aplikaciju ProgeCAD. Kako je ProgeCAD baziran na IntelliCAD-u veći dio ovih uputa je primjenjiv i na druge IntelliCAD bazirane aplikacije. S vremenom će se ove upute proširivati (ipak je to velik posao sastaviti priručnik za ovako opširnu aplikaciju) i dopunjavati video uputama. Ukoliko imate problema s funkcijama koje ovdje još nisu objavljene možete mi poslati e-mail s opisom Vašeg problema. Rado ću pomoći!

  Categories

  All
  Početak Rada
  Početak Rada
  Uvod

  Picture
  RITEH d.o.o.
  Program za projektiranje progeCAD omogućuje AutoCAD izgled i osjećaj po 15 puta nižoj cijeni. Najbolji je izbor za inženjere, arhitekte, dizajnere i sve koji trebaju kvalitetan CAD program po pristupačnoj cijeni. Osim progeCAD-a za Windowse, za korisnike Mac računala tu je iCADMac.

  ----------
  ©2009 CAD support center
  impressum
  uvjeti korištenja