Aplikacija za instaliranje vodi Vas kroz samu proceduru instalacije progeCAD-a. Ta aplikacija prebacuje važne datoteke sa instalacijskog diska na tvrdi disk u apu koju program kreira. Aplikacija također stvara novi izbornik unutar START izbornika i ikonicu na radnoj površini operacijskog sustava Windows.

Instalacija u pravilu kreće automatski kada se umetne CD u CD pogon. Ukoliko se instalacija ne pokrene automatski, progeCAD možete instalirati slijedećim koracima:

Instalacija na operativne sustave Microsoft Windows prije verzije Vista
 1. Provjerite da li ste prijavljeni na sustav kao administrator
 2. Umetnite progeCAD CD u CD-ROM pogon.
 • Čekajte automatsko pokretanje instalacije ili odberite START > RUN.
 • U dijaloškom okviru koji se pojavi odaberite My Computer, selektirajte CD-ROM jedinicu, i duplim klikom pokrenite datoteku Pcad....exe
3. Kliknite na Next i slijedite upute na ekranu.

NAPOMENA:
Ukoliko ste nabavili online verziju instalacijske datoteke, bez CD-a, slijedite upute koje ste dobili zajedno sa instalacijskom datotekom!

Instalacija na operativni sustav Microsoft Windows Vista
 1. Provjerite da li ste prijavljeni na sustav kao administrator.
 2. Iz Vista Start Programs odaberite Control Panel.
 3. Kliknite dvostruko na User Accounts ikonu.
 4. Na prikazanom panelu odaberite Turn User Account Control on or off.
 5. Provjerite da na oznaci Use User Account Control (UAC) to help protect your computer nema kvačice i potvrdite klikom na OK.
 6. Ukoliko sustav to zahtjeva, nastavite sa ponovnim pokretanjem sustava. Nakon eventualnog ponovnog pokretanja sustava, pričekajte na kompletiranje Vistinog inicijalizacijskog postupka.
 7. Umetnite progeCAD CD u CD-ROM jedinicu. | pričekajte pokretanje aautomatske instalacije i odaberite iz instalacijskog programa install ili execute the program; pokretanje Pcad.... | Na izborniku START odaberite Computer, zatim označite CD-ROM jedinicu, kliknite desnim tipkalom miša i odaberite dvostrukim klikom Pcad....exe datoteku.
 8. Kliknite na Next i slijedite upute na ekranu.
 9. Kada je instalacija gotova, pokrenite prvi puta progeCAD i pričekajte inicijalizacijski postupak.
 10. Otvorite prazan crtež i pričekajte eventualni uvoz biblioteka.
 11. Zatvorite progeCAD.
 12. Ponovite korake 2 do 4, zatim stavite kvačicu na oznaku Use User Account Control (UAC) to help protect your computer i potvrdite klikom na OK.
 13. Slijedite upute iz koraka 6.
 14. Označite ikonicu progeCAD, prikazanu na radnoj površini, kliknite na desnu tiku miša i odaberite Open file location.
 15. Bit će prikazan prozor Explore resources u inicijalizacijskom postupku.
 16. Odaberite datoteku icad.exe ukoliko već nije odabrana i kliknite na desnu tipku miša.
 17. Iz prikazanog izbornika odaberite Properties.
 18. U prikazanom dijaloškom okviru odaberite Compatibility karticu, zatim odaberite u Privilege Level panelu označite kvačicom oznaku za Run this program as an administrator.
 19. Potvrdite klikom na OK.
 20. Ukoliko se kod slijedećeg pokretanja progeCAD-a pokaže prozor koji upozorava da neidentificirani program želi pristupiti računalu, 

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

  Unesi svoju e-mail adresu:

  Delivered by FeedBurner

  Picture
  progeCAD upute
  Ovdje se nalaze online upute na hrvatskom jeziku za CAD aplikaciju ProgeCAD. Kako je ProgeCAD baziran na IntelliCAD-u veći dio ovih uputa je primjenjiv i na druge IntelliCAD bazirane aplikacije. S vremenom će se ove upute proširivati (ipak je to velik posao sastaviti priručnik za ovako opširnu aplikaciju) i dopunjavati video uputama. Ukoliko imate problema s funkcijama koje ovdje još nisu objavljene možete mi poslati e-mail s opisom Vašeg problema. Rado ću pomoći!

  Categories

  All
  Početak Rada
  Početak Rada
  Uvod

  Picture
  RITEH d.o.o.
  Program za projektiranje progeCAD omogućuje AutoCAD izgled i osjećaj po 15 puta nižoj cijeni. Najbolji je izbor za inženjere, arhitekte, dizajnere i sve koji trebaju kvalitetan CAD program po pristupačnoj cijeni. Osim progeCAD-a za Windowse, za korisnike Mac računala tu je iCADMac.

  ----------
  ©2009 CAD support center
  impressum
  uvjeti korištenja